Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, anayasanın halk tarafından kabul edilmesinden sonraki 6 ay içerisinde meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını, anayasada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önce yapılmasını engelleyen her hangi bir madde bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığ tarafından dün yapılan açıklamada, halk ile buluşma programları çerçevesinde 27 vilayetin temsilcileri ile dördüncü kez görüşüldüğü ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne alınması konusunun ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, meclisin olmaması nedeniyle cumhurbaşkanlığı için aday olmak isteyenlerin halktan 25 bin imza toplayarak aday olabileceği de belirtildi.

Ülkede son günlerde askeri darbenin ardından ilan edilen yol haritasının değiştirilerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne alınması konusu tartışılıyor. Savunma Bakanı Sisi’nin cumhurbaşkana aday olması bekleniyor. Darbe destekçileri önce meclis seçimlerinin yapılması durumunda Sisi’nin adaylığının riske gireceğini öngörüyor.

Darbeciler tarafından ilan edilen yol haritasında, önce parlamento seçimlerinin sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı belirtilmekteydi. Savunma Bakanı Sisi geçen Temmuz ayında yaptığı bir konuşmada “yol haritasından bir an bile ayrılmayacaklarını” söylemişti.  

Ülkede son günlerde artan terör olayları ve patlamaların cumhurbaşkanlığı seçimlerini öne çekmek için yapıldığı da konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim