Başkent Kahire'de ailesi tarafından yapılan açıklamada, son beş yıldır sağlık sorunları giderek artan İhvan liderlerinden Hatip'in 86 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. 1965'te Mısır'ın ikinci Cumhurbaşkanı Cemal Abdunnasır döneminde İhvan üyesi olmaktan 10 yıl hapis yattı. Profesör Doktor Hatip, 1990'da ise İhvan Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilmiş ve İhvan'ın müftüsü ilan edilmişti. 20 yıl bu görevi yapan Muhammed Abdullah Hatip, 2010 yılında sağlık sorunları nedeniyle kendi isteği üzerine görevden ayrılmıştı

Müslüman Kardeşler Hareketi içinde devletle barış içinde olmayı tercih eden kişilerden olduğu belirtilen Hatip, birçok alanda yayınlanmış 40'a yakın kitabı bulunuyor.

Prof. Dr. Muhammed Abdullah Hatip 26 Şubat 1929'da ülkenin güneydeki şehirlerinden Suhac'da dünyaya geldi. Ülkede imam ve vaizliğin haricinde El-Ezher Üniversitesi'nde de eğitim verdi. Bir dönem de Mısır Vakıflar Bakanlığı müsteşarlığı görevinde bulunan Hatip, 7 yıl da Birleşik Arap Emirlikleri'nde Fetva Kurulu Başkanlığı yaptı. Ülkede siyasi kimliğinden çok düşünceleriyle gündeme gelen İhvan lideri, bugün kılınacak cenaze namazından sonra mezera defnedilecek.

Editör: TE Bilişim