Çin ve Türkiye'nin füze anlaşmasına karşı çıkan NATO, kendi üyelerinden Yunanistan'ın Rusya'dan silah almasına yönelik 'ikiyüzlülüğünü' sürdürüyor. Atina'nın Rusya'dan S-300 füze savunma sistemi dışında Moskova'dan saatte 60 kilometre hız yapabilen, 140 komandoyu tam teçhizatlı olarak taşıyan, ayrıca 3 tank, uzun menzilli füzeler ve 10 zırhlı personel aracı taşıyabilen karada ve denizde hareket edebilen 'dev hovercraft'lardan alacağı kaydedildi.

Türkiye'nin Çin füzelerine karşı çıkarken bunun sistemleriyle uyumlu olmadığını kaydeden NATO'nun, ittifak üyesi Atina'nın Rus silahlarını hem de NATO üyesi bir başka ülke olan Türkiye'ye karşı almasına ses çıkarmaması dikkat çekiyor.

Yeni Şafak'ın aktardığı habere göre, Yunanistan internet siteleri, gelişmeyi 'Rusya Ege'de Türk işgalini önlemek için Yunanistan'a yardım edecek' başlığıyla verdi.

Haberde, Atina'da yapılan anlaşma ile hovercratfların Ege Denizi'ndeki 2 binin üzerindeki adanın korunmasında kullanılacağı belirtildi. Rusya basınına göre de sözleşmede Rusya'dan alınacak ilk hovercraft aracın öncelikle Kardak bölgesi ile Bodrum, Marmaris ve İzmir'e yakın Yunan adaları bölgesinde konuşlandırılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim