Hakim Muhammed Beşir kararı İslamabad’da kalabalık bir mahkeme salonunda okudu. Davanın İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarında Park Lane’de sahip olduğu dört apartman dairesi ile ilgili olduğu belirtildi.

Navaz Şerif, geçen yılın temmuz ayında hakkındaki rüşvet iddiaları üzerine Yüksek Mahkeme tarafından başbakanlık görevinden alınmıştı.

Savcı Serdar Muzaffer Awan gazetecilere yaptığı açıklamada "Bugün anti- rüşvet mahkemesi, bu mülklerin, Avenfield apartman dairelerinin rüşvet yoluyla edinildiğine karar verdi” dedi.

Navaz Şerifin partide lider seviyesinde rol alan kızı Meryem’in bir offshore kuruluşunda mal varlığı bulunduğu ve mahkemenin kendisine 7 yıl mahkumiyet ve 2 milyon 600 bin dolar para cezası verildiği belirtildi.

Navaz Şerif ve Kızı Meryem’in halen Londra’da bulunduğu Navaz Şerif’in hasta yattığı bir hastanede karısı Gülsüm Şerif’e refakat ettiği belirtildi.

Navaz Şerif, önceki gün gazetecileri yaptığı açıklamada, "Ben mahkemeden kaçacak değilim, mahkemenin verdiği karara uyacağım” dedi.

Kaynak: iha