New York’taki ölü sayısı da 10 bini aştı. ABD’de karantina uygulanan New York ve Los Angeles gibi büyük kentleri sadece koronavirüs değil, lağım fareleri de tehdit ediyor.

Çöplerden beslenen farelerin yiyecek bulmakta zorlandıkları ve birbirlerini yemeye başladığı ifade ediliyor. Amerikan NBC televizyonuna konuşan kemirgen hayvanlar uzmanı Bobby Corrigan, New York ve Los Angeles başta olmak üzere büyük kentlerin, aç kalan lağım farelerinin istilasına uğrayacağı uyarısında bulundu.

Corrigan, büyük kentlerde lağım farelerin daha önce çöplüklerden en iyi parçayı elde etmek için savaştığını ancak çöplerin aniden yok olmasıyla birlikte, yamyamlık yaparak büyük ve güçlü farelerin, zayıf ve yavru fareleri yemeye başladığını dile getirdi.

Trajik fotoğraf

ABD’de virüsten ölenlerin sayısı 25 bin 394’e yükselirken ülke genelinden trajik fotoğraflar geliyor. Detroit’teki Sinai-Grace Hastanesi’nde morgda yer kalmadığı için boş odalarda üst üste yığılan cesetlerin görüntüleri medyaya yansıdı. CNN’nin haberine göre bu odaları çalışanlar normalde dinlenmek ve uyumak için kullanıyor.

Editör: TE Bilişim