Kaptanoğlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Batı Afrika’da Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğradı. Gemiyi ele geçiren deniz haydutları M/T Puli adlı tankerin mürettebatından 6 Türk denizciyi kaçırdı.


kaptanoglu-gemi.gif

Kaptanoğlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında seyir halindeyken bugün Türkiye saati ile saat 04:00 sularında korsan saldırısına uğradı. Deniz Haber Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre, Deniz haydutları M/T Puli adlı tankerdeki aralarında kaptanların da bulunduğu 6 Türk denizciyi kaçırdı.

M/T Puli’de bulunan ve deniz haydutları tarafından kaçırılan mürettebatın kimlikleri şu şekilde: İlkay Olgun (Kaptan), Haluk Buran (2.Kaptan), Furkan Topçu (3.Kaptan), Mehmet Babacan ( Baş Makinist), Şükrü Dömbek (Elektrik) ve Eray Falay (Usta Gemici).

‘DENİZCİLERİN DURUMLARI İYİ’

Ülgener Hukuk Bürosu’ndan Avukat Dr. M.Fehmi Ülgener imzasıyla yapılan açıklamada tankerin korsan saldırısına uğradığı ve tankerdeki 6 mürettebatın kaçırıldığı açıklanırken, korsanların elinde bulunan Türk denizcilerin sağlık durumunun iyi olduğu, M/T Puli adlı tankerinde emniyetli bir şekilde seyrine devam ettiği belirtildi.

Açıklamada Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer ilgili makam ve kurumlar ile temasa geçildiği , konuyla ilgili gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği de belirtildi.

M/T Puli’nin özellikleri ise şu şekilde:

IMO: 9330434

MMSI: 256773000

Çağrı İşareti: 9HA4005

Bayrak: Malta [MT]

AIS Type: Tanker

Gross Tonnage: 10544

Detveyt: 15857 t

Length Overall x Breadth Extreme: 148m × 21.6m

Yapım Yılı: 2007

Kaynak: yeniçağ

Editör: TE Bilişim