Mie Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencisi olan Eimi Haga, "Ninja Tarihi" dersi için girdiği sınavda hem akademisyenleri hem de arkadaşlarını şaşkına çevirdi. Boş kağıt veren Haga tam not alırken, bunun sebebi sonradan ortaya çıktı.

Japonya, Mie Üniversitesi’nde 19 yaşındaki üniversite birinci sınıf öğrencisi Eimi Haga’yı konuşuyor… Lise son sınıfta ilgi duyduğu ninja tarihi ile ilgili bir ders alan Haga önceki gün bu ders ile ilgili sınava girdi. Bütün arkadaşlarının zorlandığı ve uzun uzun makaleler yazdığı sınavda Haga’nın boş kağıt vermesi herkesi şaşkına çevirdi. Ninja tarihini çok seven genç kadının neden böyle bir şey yaptığını anlayamayan akademisyenler ve arkadaşları gerçeği sonradan fark etti.

Sınav sonuçları açıklandığında Haga’nın ismi en yukarıda yer alıyordu. Sınıfın en iyi puanlarından biri alan 19 yaşındaki öğrencinin çok özel bir mürekkep kullanarak görünmez bir şekilde sınav kağıdını verdiği ortaya çıktı. Yani aslında Haga’nın boş verdiği kağıt üzerinde özel bir mürekkeple oldukça kapsamlı bir makale vardı.

“MAKALENİN TAMAMINI OKUMADIM”

Eski bir ninja tekniği olan görünmez mürekkebi eski tariflerden yaptığını söyleyen Haga, “Bu metodun ismi aburidashi. Mürekkebin soya fasülyesinden çıkan sıvının su ile karıştırılmasıyla elde edildiğini söyleyen Haga, “Igaryu Ninja Müzesi’nde bu tekniği görmüştüm. Mürekkep kuruduktan sonra kağıt ısıtılınca yazılar ortaya çıkıyor” dedi.

Haga, “Profesör sınavdaki sorusunu söylerken en yüksek puanı yaratıcılığa vereceğini söyledi. Ben de arkadaşlarımın sınav kağıtları arasından sıyrılmak için bu yolu tercih ettim. Saatlerce bu formülün üzerinde çalıştım. Daha sonra kalın kağıtlarda bu mürekkebin daha iyi sonuç verdiğini gördüm” dedi.

Sınavı değerlendiren Profesör Yuji Yamada, “Haga’nın bana verdiği kağıtta sadece, ‘Kağıdı ısıttıktan sonra okuyun’ ibaresi vardı. Onun haricinde boş bir kağıttı. Açıkçası daha önce bu tekniği okumuştum ama detaylarını bilmiyordum. Gerçekten de evde ocağın üzerinde kağıdı ısıtınca yazılar ortaya çıktı. Makalenin tamamını okumadım çünkü yazdıklarının bir kısmının görünmez olmasını istiyordum” dedi.

Editör: TE Bilişim