Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan yangında Notre Dame Katedrali’nin kulesi çöktü.

Fransa’nın başkenti Paris’te her yıl yaklaşık 13 milyon turistin ziyaret ettiği en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali’nin çatısında yangın çıktı. Olay yerine gelen yüzden fazla itfaiye erinin müdahale ettiği yangında katedralin kulesi çöktü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da olay yerine gideceği öğrenildi.

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali'nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi. 

Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Polisin olay yerine giriş çıkışları kapattığı belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangının söndürülememesi nedeniyle çevre binaların tahliye edilmesine başlandı.

Paris Belediyesi, devam eden yangın nedeniyle tahliye işlemlerini yürütmek için kriz masası oluşturdu. Paris polisinin aldığı karar çerçevesinde katedralin etrafındaki evler, oteller ve iş yerlerinin tahliye edilmesine başlandı.

Olay yerinde doktorlar bulunduruluyor. Tahliye edilen mahalle sakinleri ile otellerde kalan turistler için barınaklar oluşturuldu, bu alanlara yatak ve gıda maddeleri gönderildi, tahliye edilenlerin geceyi barınaklarda geçirebileceği belirtildi. 

Bu arada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra polisin yaptığı toplantıya katıldı. 

Notre Dame Katedrali Sözcüsü Andre Finot, "Her şey yanıyor, 19. yüzyıldan, 13. yüzyıldan kalan her yer yanıyor, hiçbir şey kalmayacak." açıklamasını yaptı. 

Kaynak: iha