Boko Haram militanları, Nijerya hükümetiyle ateşkes yapmadıklarını açıkladı. Örgütün yayınladığı videoda hükümetin kaçırılan 200′den fazla kızla ilgili hayal kurmayı bırakması çünkü kızların hepsinin evlendirildiği söyleniyor.

Boko Haram militanları, Nijerya hükümetiyle ateşkes yapmadıklarını açıkladı. Örgütün lideri olduğunu iddia eden Abubakar Shekau, cuma günü yayınlanan bir videoda, “Hükümetle ateşkes yapmadık. Bu tamamen yalandır” ifadelerini kullandı. Videoda, kaçırılan kızların bırakılacağını düşünenlerin hayal kurduğu, kızların hepsinin evlendirildiği öne sürüldü.

-ateskes-yok-kizlarin-hepsini-evlendirdik--4931011

 

Nijerya hükümeti, yayınlanan videoya dair henüz açıklama yapmadı. Nijerya hükümeti, 17 Ekim Cuma günü Boko Haram ile kaçırılan 200′den fazla kız öğrencinin güvenli şekilde dönüşlerinin sağlanması koşulunun da yer aldığı ateşkesin ilan edildiğini açıklamıştı.

 

Şiddet eylemleri ve kaçırmalar, ateşkesin açıklamasının ardından da devam etmiş, Nijerya Dışişleri Bakanı Aminu Wali ise Boko Haram’la ateşkes görüşmelerinin sürdüğünü belirtmişti.

 

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen terör örgütü Boko Haram’ın son 6 ayda yaptığı saldırılarda, güvenlik görevlileri de dahil yaklaşık 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Editör: TE Bilişim