Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgeleri arasındaki yola hakim konumda bulunan Maaranaz köyünü, terör örgütü YPG/PKK'dan temizledi.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı hattında bulunan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki ÖSOgüçleri, terör unsurlarına yönelik operasyon başlattı.

Son haftalarda Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'ya yönelik terörist saldırıların düzenlendiği noktaları hedef alan operasyonda, Fırat Kalkanı Harekatı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgeleri arasında bulunan Maaranaz köyü ele geçirildi.

ÖSO, kısa süreli bir çatışmanın ardından YPG/PKK’nın çekilmek zorunda kaldığı köye hakim oldu.

Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud, Maaranaz köyünün ve Malikiye ilçesinin PYD /PKK güçlerinden temizlendiği operasyon hakkında açıklama yaptı. Hamud, “28 köyü temizlemek üzere hazırlandık. Birinci ve İkinci ordu TSK ile birlikte yerleşti. Büyük çaplı operasyonun batı ayağı saat 17.00 itibariyle başladı” ifadelerini kullandı.

Sözcü ayrıca terör örgütü PKK’nın bu operasyonu beklemediğini ve hazırlıksız yakalandığını belirterek, “Ani saldırıda bu kadar ilerlendi” dedi.


 

Kaynak: iha