Özbekistan yönetimi, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, toplu etkinlikleri askıya alındı. Altı aydır 100’ün altında seyreden günlük Kovid-19 vaka sayılarının son dönemde yeniden artışa geçtiği ülkede, son 24 saatte vaka sayısı 475’e yükseldi. Vakaların bu seviyeye ulaşması nedeniyle ülkede tüm toplu etkinlikler geçici olarak yasaklandı.

Özbekistan Koronavirüsle Mücadele Komisyonu, artan koronavirüs vakaları nedeniyle konser, festival ve spor etkinliklerini geçici olarak askıya aldı. Özbekistan’da son 24 saatte 475’e varan koronavirüs salgını vakaları nedeniyle alarm durumuna geçildi.

ÖZBEKİSTAN’DA VAKA ARTIŞI TOPLU ETKİNLİKLERİ YASAKLATTI


Taşkent yönetiminin aldığı kararla, ülke genelinde düzenlenecek bazı spor etkinliklerinin seyircisiz yapılması gerektiği duyuruldu. Ülkede ayrıca, 1 Ağustos’tan itibaren düğün ve aile merasimlerine katılacakların sayısının da 50 kişi ile sınırlı tutulması kararlaştırıldı.
Vaka sayısı yaklaşık altı aydır 100’lerde kaydedilen Özbekistan’da son 24 saatte 475 artarak 113 bin 72’ye, iyileşenlerin sayısı ise 304 artarak 109 bin 68’e çıktı.

Editör: TE Bilişim