Papa 14'üncü Leo: Gazze'deki insani durum vahim

Papa 14'üncü Leo: Gazze'deki insani durum vahim
Papa 14'üncü Leo, Gazze'deki insani durumu 'vahim' olarak nitelendirerek ateşkes ve insani yardıma acil ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa 14'üncü Leo, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'deki insani durumu 'vahim' olarak nitelendirdi ve büyük endişe duyduğunu dile getirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dünya genelindeki çatışmalardan etkilenenlere yönelik derin üzüntüsünü ifade etti.

Papa, Tayland ve Kamboçya sınırındaki çatışmalardan etkilenenler, özellikle yerinden edilmiş çocuklar ve aileler için dua ettiğini belirtti. Suriye'nin güneyindeki şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için de dua ettiğini kaydeden Papa, Gazze'deki durumu ayrıntılı olarak ele aldı.

Gazze'deki sivil halkın açlık, şiddet ve ölümle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Papa 14'üncü Leo, ateşkes çağrısında bulundu. Rehinelerin serbest bırakılmasını ve insani hukuka tam saygı gösterilmesini istedi. Ayrıca, tüm tarafları insan onurunu tanımaya ve ihlal eden eylemleri sona erdirmeye çağırdı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.