Paris'in 11. bölgesinde yer alan ve yayınladığı Hz. Muhammed karikatürleri ile büyük tepki toplayan, Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlendi. 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti. Olayda 5'i ağır 10 kişi yaralandı.

SALDIRIDAN 1 SAAT ÖNCE DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Charlie Hebdo bugün uğradığı silahlı saldırıdan sadece bir saat önce, yerel saatle 11.28'de IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'yi konu alan bir tweet atmıştı. Dergi,Twitter'dan paylaştığı mesajında Bağdadi'yi vaaz verirken gösteren bir karikatürle birlikte "Bağdadi'nin de temennisi: Her şeyden önce sağlık" ifadelerine yer vermişti.

"SEMPATİZANLAR YAPMIŞ OLABİLİR"

Kanlı saldırı sonrası IŞİD'e bağlı siteden yapılan açıklamada: "İslam Devleti'nin Fransavatandaşı olan mücahitleri, çeşitli videolarla Fransızları hicret etmeye çağırmış, hicret edemeyenleri de Fransa içinde saldırılar düzenlemeye teşvik etmişlerdi. Fransa İslam Devleti'ne yönelik saldırılar düzenleyen haçlı koalisyonunun aktif bir üyesi. Dergiye yönelik saldırıyı İslam Devleti sempatizanlarının yapmış olması ihtimali bulunmakla birlikte, olay çok yeni olduğu için henüz kesin bilgi bulunmuyor." denildi.

Editör: TE Bilişim