Paşinyan Ermenistan halkına hitaben yaptığı konuşmasında Rusya’dan 42 milyon dolara satın alınan elektronik harp sistemlerinin çalışmaması nedeniyle hava sahasını Türk SİHA’larına kapatamadıklarını söyledi.

Ermenistan bahse konu elektronik harp sistemleri ile Azerbaycan ordusunun envanterinde bulunan Bayraktar TB2 SİHA'ları etkisiz hale getirmeyi amaçlıyordu.

Ancak işler işgalci Ermenistan’ın umduğu gibi olmadı ve Bayraktar TB2 SİHA'lar bölgede Ermeni askerlerine adeta cehennemi yaşattı. Azerbaycan ordusu Türk SİHA'larının desteğiyle Ermenistan güçlerini perişan etti.

Bunun yanında Paşinyan elektronik harp sistemlerinin yanı sıra hava savunma sistemlerinin de yetersizliğini açıkça ifade etti. Paşinyan

konuşmasında, uzmanlarla yapılan kapsamlı görüşmelerden sonra satın alınan Osa-AK mobil kısa menzilli hava savunma füzesi sistemlerinin yetersizliği ve verimsizliği hakkında birkaç aydır konuşulduğunu açıkladı. Paşinyan, OSA-AK hava savunma sistemlerinin yetersizliği açıklarken Karabağ’daki savaş sırasında ve Temmuz 2020’de Tovuz eksenindeki çatışmalarda İsrail Hermes 900 İHA’ları dahil birçok hedefi vuranın bahse konu OSA-AK hava savunma sistemleri olduğunu iddia etti.

Editör: TE Bilişim