Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı operasyonları ile terör örgütleri DAEŞ ile YPG/PKK’dan arındırılan bölgelerde yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçları Türkiye’den gönderiliyor.

Bunlar arasında tüp gaz da bulunuyor. 

Gaz dağıtım firmaları Suriye’de  satışlarını artırırken 12 kg'lık ev tüpleri değiştirilmiyor. 

Neredeyse kullanılmaz hale gelen ev tüplerine dolum tesislerinde gaz basılarak dağıtım yapılıyor. 

Paslanmış çürümüş darbe almış ev tüpleri Azez’deki dolum tesisine getirilerek, tekrar doldurulup Suriyelilerin satışına sunuluyor. 

Kontrol yok,  üzerlerinde bandrol  ve emniyet kapakları bulunmuyor. 

Azez ve Çobanbeyli'de kurulan gaz dolum tesislerine getirilen kullanılamaz hale gelmiş ev tüpleri doldurularak yeniden Suriyelilere satışa sunuluyor. 

20 ile 25 Dolar arasında değişen fiyatlara satılan 12 ev tüplerine sadece conta veriliyor. 

Her an patlama riski bulunuyor 
Habererk Kilis Temsilcimize ulaşan Suriyeli Ömer Hac İsmail "Ben savaştan dolayı ailemi alıp Kilis’e yerleştim. 4 yıl Kilis’te ve Antep’te yaşadım.
 Ev tüpü aldığımızda her türlü bandrolü bulunurken tüpün temizliğinden mutlu olur bakmaya kıyamazdım.. Oysa Suriye’de bizler yıllar öncesi tüpleri kullanıyoruz her tarafı pas,  eğilmiş,  tüplerin emniyet ağzı bile sorunlu durumda. Sadece işleri güçleri para almak.  Bizleri burada yönetenlere söyledik hiç aldırış bile etmediler. Adete evlerimizde bir bomba gibi duruyor. Mecburiyetten kullanıyoruz, işleri güçleri sadece bizden para almak canımızı düşünen yok"
 dedi.

İşte o kamyonlardan biri;


 

Editör: TE Bilişim