Portekiz hükümetinden yapılan açıklamaya göre 57 kişinin hayatını kaybettiği duyurulurken Portekiz İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölenlerin tamamının sivil olduğu, 16 kişinin araçlarında mahsur kalarak can verdiği belirtildi. Felakette en az 20 kişinin de yaralandığı belirtilirken 14'ünün durumunun ciddi olduğu belirtildi. Yetkililer bölgedeki evlerin kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

Ülkenin merkez bölgesindeki Pedrógão Grande belediyesinde çıkan yangında, bazıları itfaiyeci olmak üzere en az 57 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin de kayıp olduğu açıklandı. Hükümet yetkililerine göre ölenlerin bazıları alevlere arabalarında yakalandı. Yangının ulaştığı civar köyler tahliye edildi, ancak yangın bazı evlere zarar verdi.

Başbakan António Costa, önceliğin devam eden yangınla mücadele ve ölenlerin ailelerine destek olduğunu söyleyerek "Son zamanların en büyük insanlık trajedisiyle karşı karşıyayız” dedi. Costa, bu tip olayların önlenmesi için sıkı tedbirler alınması gerektiğini de vurguladı.

Hükümet yetkilileri, söndürme çalışmaları devam ettiğini ama sıcak hava ve rüzgarın söndürme işini zorlaştırdığını duyurdu.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Kaynak: dha