Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çarpıcı bir haber ajanslara düştü. Rus Haber Ajansı, bu akşam Türkiye’ye gelecek olan Putin’in bu ziyaret öncesinde Suriye’ye gittiğini yazdı.

GERİ ÇEKİLME EMRİ VERDİ

Rus Haber Ajansı ayrıca, Putin’in Suriye’deki Rus ordusuna geri çekilme emri verdiği bilgisini paylaştı.

Reuters’e göre de; Putin, ordusunu Suriye’den geri çekiyor.

ÖNCE ESAD İLE GÖRÜŞTÜ

Reuters haber ajansı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinden önce Suriye’deki Rus askeri üssüne geçerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğünü duyurdu. Putin’in Suriye’de bulunan askeri üsteki Rus askerlerinin ülkeden çekilmesi talimatı verdiği aktarıldı.

BEKLENMEDİK ZİYARETLER VE GERİ ÇEKİLME TALİMATI

Sputnik Haber Merkezi de gelişmeleri doğruladığını duyurdu. Habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin’i hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı. Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesinde Suriye’deki terörist gruplara 2015’ten beri operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

Editör: TE Bilişim