Putin ve Trump telefonda görüştü: Orta Doğu'daki gerilim masada

Putin ve Trump telefonda görüştü: Orta Doğu'daki gerilim masada
Putin ve Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Orta Doğu'daki gerilim ve İran nükleer programı ele alındı.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında 50 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, görüşmeyi samimi ve verimli olarak nitelendirdi. Görüşmede, Orta Doğu'daki gergin durumun ele alındığı belirtildi. Uşakov, Putin'in İsrail'in İran'a yönelik askeri operasyonunu kınadığını ve bölgedeki gerilimin tırmanmasının öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceği konusunda ciddi endişelerini dile getirdiğini aktardı.

Putin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeler hakkında Trump'a bilgi verdi. Çatışmanın tırmanmasını önlemenin önemini vurgulayan Putin, Rusya'nın olası arabuluculuk çabalarına hazır olduğunu ifade etti. Uşakov, Putin'in İran nükleer programı konusunda daha önce yapılan müzakerelerde karşılıklı kabul edilebilir anlaşmalar önerdiğini ancak İsrail'in saldırısından önce bu müzakerelerin gerçekleştiğini hatırlattığını belirtti. Trump ise İsrail'in saldırılarının etkili olduğunu ancak durumu endişe verici bulduğunu ve ABD heyetinin İran nükleer programı konusunda müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu söyledi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.