Savaş tezkeresinde yer alan tampon bölge planı Suriye'deki Kürt lider Salih Müslim'i ayaklandırdı. Salih Müslim kritiktezkere oylaması öncesinde "Tampon bölgeyi işgal sayarız" diyerek Türkiye'ye rest çekti. 

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, PYD’nin Suriye rejimiyle işbirliği yaptığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Onlar rejimle sıkı fıkı dolaşırken biz mücadele halindeydik. Bu kadar insanımız şehit düştü, zindanlarda direndi. Onlar Halep’te Şam’da ‘kardeşim’ diye kol kola gezerken biz o zaman bu rejimle mücadele ediyorduk. Gerçekleri herkes biliyor” yanıtını verdi.

BUNU İŞGAL SAYARIZ

Rojava halkının kendi topraklarına saldıranlara karşı savaştığını söyleyen Salih Müslim, tampon bölge konusunda ise “Bunu işgal olarak sayarız” dedi.

Türkiye sınırlarından Rojava’ya geçtiği iddia edilen IŞİD üyelerine ilişkin Salih Müslim, Med Nuçe’ye konuştu. Müslim, Başbakan Davutoğlu’nun “Kimse bunu ispatlayamaz” sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

-“Sınırdan geçişleri herkes biliyor. Sayın Davutoğlu tüm dünyanın gözleri önünde olan bir şeyi yalancı çıkaramaz. Onları doğru konuşmaya davet ediyoruz. Biz her zaman Türkiye’ye kardeşlik eli uzattık. Sınırın her iki tarafı da bizim halkımızdır. Herkesten önce sınır güvenliği bizi ilgilendiriyor. Ama kalkıp elimizi uzattığımız yerden kalkıp bükmek yakışmaz.”

KOBANİ TESLİM OLMAYACAK

Kürt sorununun çözümünün Kobani'de düğümlendiğini söyleyen Müslim, "Kobani dört parça Kürt halkını birleştirme gibi bir tarihi görevi yerine getirdi ve buna da lâyık olacaktır. Ne olursa olsun, bütün Kürtlerin alnını açık bırakacaktır” diye konuştu.

Kobani’yi şantaj meselesi yapmak isteyenler olduğunu söyleyen Salih Müslim, “Herkes şunu bilsin; Kobani teslim olmayacaktır, düşmeyecektir. Halkımız, oradaki savaşçılar sonuna kadar direnecektir” dedi.

Tarihi günler yaşandığını söyleyen PYD Eş Başkanı, barıştan yana olan herkesi Kobani’yle birlikte olmaya çağırdı.

Editör: TE Bilişim