Habererk/Lokman Happani

Terör örgütü PYD/YPG  geçtiğimiz hafta Türkiye sınırında geniş katılımlı toplantı gerçekleştirerek  öz yönetim kararı almış ve silahlı güçlerini de Suriye Demokratik güçleri SDG  tek çatı altında toplama kararı almıştı. Alınan kararın ardın TSK Bölgeyi abluka altına alarak saat silahlı ve silahsız insansız hava araçları ile Fıratın doğunu gözetlemeye başladı. Fıratın doğundaki Kobani bölgesinden Türkiye’ye yapılan taciz ateşi sonrası TSK Kobani ve Tel Abyad bölgesindeki PYD//YPG mevzi ve hedefleri imha ederken    terörist etkisiz hale getirildi. 

PYD/ YPG  DAEŞ ile mücadeleyi bıraktı. 
PKK’nın Suriye uzantısı olan ABD destekli terör örgütü PYD/YPG Suriye’nin güneyinde sürdürdüğü DAEŞ ile mücadeleyi bırakarak Türkiye sınırına yöneldi. Deyrizor, Haseke ve Rakka’da güçlerini Fıratın doğusundaki Kobani ve Tel abyad bölgesine yönlendirmeye başladı. Ağır makineli silah ve mühimmatlar ile harekete geçen PYD/YPG güçleri Kobani ile Telabyad bölgesine doğru ilerlemeye başladı. 

ÖSO Güçleri talimat bekliyor
Türkiye’nin Fıratın doğusuna yapacağı olası bir hamle için ÖSO’ya bağlı birlikler hazır kıta olarak bekliyor. Yerel Kaynaklardan alınan bilgilere göre. Özellikle Fırat kalkanı ve Zeytin dalı operasyonlarında görev yapan ÖSO güçleri Türkiye'nin yanında YPG karşı her türlü müdahaleye hazır olduklarını dile getirdiler.  Tüm hazırlıklarını tamamlayan ÖSO güçleri Türkiye’ni talimatı ile fıratın doğunu da terör örgütünden temizlemek için hazır olduklarını duyurdular. 
 

Editör: TE Bilişim