New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi tarafından yargılana Rneza Zarrab, 62 yaşındaki koğuş arkadaşının cinsel taciz iddialarına avukatı aracılığıyla yanıt verdi.

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargı süreci devam eden Reza Zarrab ,  62 yaşındaki Arap asıllı Fildişi Sahilli vatandaşı koğuş arkadaşı Faozi Jaber’in, hakkında cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla açtığı davanın hiçbir temele dayanmayan hayal ürünü olduğu savundu.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre; 13 Nisan’da New York’ta yapılacak ilk duruşma öncesinde Sarraf suçlamaları kabul etmedi. Sarraf, yeni avukatı Robert Anello tarafından mahkemeye yapılan başvuruda davanın düşmesini talep etti. 

Davanın Sarraf’ı itibarsızlaştırmak ve para sızdırmak amacıyla yapıldığı bu nedenle davanın düşürülmesi gerektiği belirtildi. Sarraf’ın savunma dilekçesinde, eski hücre arkadaşı Jaber’in iddialarının asılsız olduğu belirtilerek, suçlamaların ‘hayal ürünü’ olduğu iddia edildi.

Sarraf’ın tanık olarak dinlenildiği duruşmalar sonrasında kaldığı yerin can güvenliği için gizlendiği ancak bu gizliliğin davacı Jaber tarafından bozulduğu belirtilerek, “ Jaber için çalışan biri Sarraf’ın kaldığı cezaevine tebligat yapmak için izinsiz olarak girip yerini deşifre etti.” Denildi.

Savunma dilekçesinde, Sarraf’ı cinsel tacizle suçlayan eski koğuş arkadaşının, Kolombiya’daki FARC gerillaları, Hizbullah gibi örgütlerle işbirliği yapan uyuşturucu ve silah kaçakçısı olduğu, Çekya’da yakalandıktan sonra ABD’ye iade edildiği vurgulandı.

Sarraf, New York’a getirildikten sonra ilk konulduğu ceza ve tutukevi olan Manhattan’daki Metropolitan Cezaevinde (MCC) geçirdiği süre içinde Jaber'le aynı hücrede kalmıştı.

Jaber, dava dilekçesinde Sarraf’ın’ın kendisine defalarca cinsel istismarda bulunduğunu ve zorla tecavüz ettiğini iddia etmişti.

Sarraf, tutuklu olarak bulunduğu Weschester ceza ve tutukevinde, Jaber’in kendisine tecavüz ve cinsel istismar iddiaları hakkında yapılan suçlamalarla ilgili tebligatı noter huzurunda 19 Ocak’ta imzalamıştı.

Tebligatı imzalaması sonrasında uzun süre nerede olduğu bilinmeyen Sarraf'ın kaldığı cezaevi ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilişim