ABD'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesi sonrası İntikam yemini eden İran, balistik füzelerle ABD'nin Irak'taki üslerini vurdu.

Ortadoğu'yu savaşa sürükleyen gelişmeler sonrası ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar yapılıyor.

"Fakat İran ABD'nin bacağını keserek yanıt verecek"

İran devlet televizyonlarına çarpıcı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Ruhani, "Amerika Süleymani'nin elini kesebilir fakat İran buna bacağını keserek yanıt verecek" sözleriyle yeni bir saldırı yapabileceklerinin sinyalini verdi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Ruhani "ABD Süleymani'nin kolunu koparmış olabilir ama İran bölgede ABD'nin bacağını keserek cevap verecek" dedi.

Hamaney, “Bugün de gördüğümüz gibi büyük bir şey yaşandı, aslında bu bir devrim gibi nitelendirilebilir. Büyük değişimler olacak. Dünyayı sarstı tarihi değiştirdi diyebiliriz. Bölgedeki tarihi de değiştirdi. Bu perspektiften buna bakmalıyız. Bugün insanlar bunu gördü. İran halkı da bazı ekipmanlara sahip ama sadece askeri güce sahip değiller. Bunu kullanabilirler. Aynı zamanda bir inanca da bağlılar. Bir şeyler daha ileriye gidebilir. Aslı olan şey inanç içinde yaşamaya devam etmek. Umuyoruz ki askeri güce başvurulmaz” dedi.

ABD’nin saldırısında hayatını kaybeden Süleymani’nin bilge ve cesur biri olduğunu söyleyen Hamaney, “Süleymani askeri alanda olduğu kadar siyasette de önemli bir isimdi. Düşmanlarını çok iyi tanırdı. Bölge uluslarının da katılarıyla birlikte her zaman girişimlerinde tüm gayrimeşru ABD ve diğer güçler karşısında durup onları uzaklaştırabildi. Tüm diplomatik manevraların ve ABD’nin baskısının karşısında duran bir adamdı. Batının karşısında durmayı başarmış bir adamdı” diye konuştu.

Hamaney'in açıklamalarından satırbaşları;

-Süleymani askeri alan kadar siyasette de önemli bir isimdi.

-Süleymani için düzenlene cenaze töreni ABD'nin yüzüne atılan bir tokat gibiydi.

-Süleymani'nin ölümü İran'daki devrimin hala canlı olduğunu gösterdi.

-İran ABD'nin düşmanıdır!

-ABD ile nükleer müzakerelere devam etmek ABD dominasyonu çarkına su taşımaya devam eder.

-ABD'nin bölgedeki varlığı yozlaşmanın kaynağıdır.

-ABD güçleri bölgeyi terk etmeli!

Editör: TE Bilişim