Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Rusya Başbakanı Medvedev, tüm güçlerin yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine Suriye’deki savaşı sona erdirmek için müzakere masasına oturması gerektiğini savundu.

Muhtemel bir kara operasyonunun savaşın tüm bileşenlerini içereceğini söyleyen Medvedev, “Bu yüzden de Amerikalılar ve Arap ortaklarımız kalıcı bir savaş isteyip istemedikleri konusunda iyi düşünmeli. Eğer bu savaşı kolayca kazanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, hele de herkesin birbiriyle savaştığı Arap coğrafyasında” dedi.

Medvedev, “Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine; tüm taraflar, acımasız önlemler de dahil edilerek görüşme masasına oturtulmalı” diye ekledi.

Suriye’deki istikrarsızlıktan ABD, Suudi Arabistan ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tutan Rusya Başbakanı, “Belki, Esad demokrasi örneği değil ancak orada acımasız kampanyayı başlatmak yerine bu ülkede seçimlerin yapılmasını teşvik etmek gerekirdi. Siyasilere yönelik farklı değerlendirmemiz olabilir ancak bu, ülkeyi işgal etmek veya ülkeyi içinden yakmak için bir bahane olamaz. Ülkeyi iç savaş sardı. Şiiler Sünnilerle, Sünniler diğerleriyle, Dürzî, Hıristiyan, Aleviler ile bozuştu. Bunun kime yararı var?” diye konuştu.

Medvedev, Suriye’de Rus askeri uzmanların bulunduğunu ancak Rus ordusunun bu ülkede kara operasyonuna katılmayacağını belirterek, “Biz kara operasyonuna katılmak istemiyoruz, orada sadece uzmanlarımız var” dedi.

Editör: TE Bilişim