Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı açıklamada, ülkede Kovid-19 vaka sayısının 114’e çıktığını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da 18 Mart’tan 1 Mayıs’a kadar Belarus vatandaşları dahil yabancıların ülkeye girişinin geçici süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

Kültür Bakanlığına bağlı müze, tiyatro, sergi ve konser salonlarının ziyaretçilere kapatıldığı duyuruldu.

Taşınabilir koronavirüs test cihazını Putin duyurdu

Rusya, Japon uzmanlarla geliştirdiği koronavirüs hızlı test cihazının üretimine başlayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japon uzmanlarla geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespiti yapacak taşınabilir hızlı test cihazının gelecek ay üretimine geçmeyi planladıklarını söyledi. Putin, Bakanlar Kurulu ile yaptığı toplantıda, ülkede Kovid-19’a karşı alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya’da Kovid-19’un tespiti için yeni bir taşınabilir hızlı test cihazının geliştirildiği bilgisini paylaşan Putin, bu cihazın dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekti.

Putin, "Rusya’nın finanse ettiği ve Japon uzmanlarla geliştirilen taşınabilir hızlı Kovid-19 test cihazının nisan ayında üretimine geçilmesi planlanıyor." ifadesini kullandı.

Ülkedeki doktor ve sağlık çalışanlarının desteklenmesi için gereken tedbirlerin alınmasını isteyen Putin, uzaktan reçetesiz ilaçların alımı konusunda da karar imzaladığını ve sağlık malzemeleri ile ilaç rezervlerinin artırılacağını belirtti.

Putin, Kovid-19 konusunda halka da çağrıda bulunarak, "En katı ve sert kontrolü sağlamak gerekiyor. Vatandaşlardan alınan önlemleri anlayışla karşılamalarını istiyorum." dedi.

Çin'den kopya çeken Rusya 'koronavirüs hastanesi' açıyor!

Moskova belediye başkanı Sergey Sobyanin, vaka sayısının artmasının beklendiğini bu nedenle Kremlin'e yakın bir bölgede 92 milyon sterline mal olacak büyük bir hastanenin inşaatının başlaması için talimat verdi.

Putin'e olan yakınlığı ile bilinen belediye başkanı Sergey, hastanenin Kremlin'de yaşayan insanlar için her hangi bir tehdit oluşturmayacağı garantisi verdiği söyledi. Prefabrik malzemelerden yapılacak olan ve gerekli tüm tıbbi cihazlar ile donatılacak olan hastanenin kısa sürede tamamlanacağı ama hastanenin kaç hasta hasta alma kapasitesi olduğu ve tam olarak ne zaman biteceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Hastane evlerden 250 metre uzakta inşa ediliyor. Belediye başkanı şehir olarak her türlü ihtimale karşı tedbirli olmak zorunda olduklarını, en ufak bir virüs işareti gösteren hastaların hemen tedavi altına alınacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim