Turizm Bakanı'nın girişimleri bir sonuç getirmedi. Rusya Türkiye'ye yapılacak uçuş kısıtlamalarının 1 Temmuz tarihine kadar uzamasına karar verdi. Konu ile ilgili RBK sitesinin haberine göre, 1 Haziran'da sona eren Türkiye uçuşlarına getirilen kısıtlamalar bir ay uzatıldı.

Rusya'nın, Türkiye uçuşlarına getirilen kısıtlamaları bir ay uzatması "Düşenin dostu olmaz" şeklinde yorumlandı. Bu karar tüm umutlarını Rus turistlere bağlayan turizmcileri şok etti.

Kısıtlamanın uzaması ile ilgili olarak Türkiye'ye henüz bir bilgi ulaşmadığı da iddia ediliyor.

İBRAHİM KALIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus aşısının Türkiye'ye gelmesi ve Rusya'dan uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, bu hususta yakın vadede bir takvimin belirlendiğini bildirdi.

Rus yetkililerin, Türkiye'deki kapanma, şimdiki kademeli açılma ile ilgili süreci ve vaka sayılarını yakından takip ettiğini aktaran Kalın, "Alınan tedbirler netice veriyor. En yakın sürede hem Rus aşısının Türkiye'ye gelmesiyle ilgili hem de turizm sezonunun, uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konularında mutabakat sağladık. Önümüzde, yakın vadede bir takvim var. Atılacak adımları, birlikte yakın bir şekilde takip edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim