~~

İnterfaks Ajansı’nın Gürcistan Başsavcılığı’na dayandırarak bildirdiğine göre, Gürcistan ülkenin eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili hakkında birkaç adli davanın soruşturması ile ilgili olarak ülke içi arama kararı çıkarttı.

 


Başsavcılık açıklamasında Saakaşvili’nin Gürcistan sınırını geçer geçmez gözaltına alınacağına dikkat çekti. İlgili kararname Gürcistan İçişleri Bakanlığı’na iletildi.

Gürcistan eski cumhurbaşkanına üç ceza davasından dolayı suç isnat ediliyor. Ona özellikle devlet malını zimmete geçirme ve görevini kötüye kullanma ceza maddeleri uygulanıyor. Tiblis Şehir Mahkemesi 2Ağustos’ta Saakaşvili’yi gıyabi olarak tutuklamıştı.

Eski Gürcü lider bu suçlamaları “siyasi” olarak adlandırırken, buna karşın herhangi bir ülkeden siyasi sığınma istemeyeceğini, ona yapılan asılsız suçlamaların kendisinin dünya üzerinde seyahat yapmasına engel olmadığını belirtiyor.

Saakaşvili 2013 yılının kasım ayında Gürcistan’dan ayrılırken, o zamandan bu yana vatanına bir defa dahi dönmedi. O yaşamının büyük bir kısmını Amerika’da geçiriyor.
 

 

Editör: TE Bilişim