~~Gürcistan'da dünyayı yok etmekle tehdit eden "kötü bir güç"ün doğduğu belirtilerek, İngilizlerin sinemadaki ajanı "007" James Bond göreve çağrılsa, bakacağı ilk yer bu ülkenin başkenti Tiflis'i tepeden gören, cam ve alüminyum kullanılarak inşa edilen dev bina olurdu. Başkent Tiflis'te antik kentin hemen üstünde, şehri kuşbakışı gören bir kayalığın üzerinde, modern mimarinin tüm nimetleri kullanılarak, cam ve alüminyumdan inşa edilen bu 'kale"nin kime ait olduğunu uzun süre Gürcüler merak edip durdu. İnşaatı uzun yıllar süren, bir dönem yapımına ara verilen bu binaya, yaklaşmak istediğinizde, elinde telsizlerle, siyah takım elbiseli korumalar sizi karşılıyor ve oldukça buyurgun bir ses tonuyla, "özel mülk" giremezsiniz, diyerek sizi geri püskürtüyor.

Gürcü halkı, başkentleri Tiflis'i tehdit eder gibi duran bu binanın sahibinin kim olduğu sorusunu yıllarca kendisine, sorup durdu. Öyle ki bu dedikodulardan bir efsane doğdu. Orada oturan 1.65 metre boyunda, siyah takım elbiseli adam, hiçbir karşılık beklemeden, herkesin yardımına koşuyordu. Gürcistan'da yollar, okullar ve hastaneler inşa etmekle kalmıyor, başkent Tiflis'te ülkenin en büyük kilisesini de yaptırıyordu. Sanata ve aydınlara o kadar değer veriyordu ki, tiyatroları restore etmekle kalmıyor, ayrıca ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Gürcü sanatçılara maaş bağlıyordu. Hem de ortalama bir memur maaşının 100-150 dolar olduğu ülkede, o 2 bin 500- 3 bin dolar parayı her ayın sonu, Gürcü entellektüellerin hesabına yatırıyordu.

GAZETECİLERDEN UZAK DURDU
Uzun yıllar Rusya'da yaşadıktan sonra ülkesi Gürcistan'a dönen, siyah takım elbiseli bu adam, bütün bu yardımları yaparken, kamuoyu önüne asla çıkmıyordu. Gazeteciler ve kameralardan özenle uzak duruyordu. Gürcistan'da herkese bu kadar cömert davranırken, doğduğu kasabayı ve köyünü de unutmadı. Köyünde istisnasız herkese yeni bir ev yaptırdı. Kasabaya ve köyüne, geniş asfalt yollar inşa etti. Yaklaşık 7 bin nüfusa sahip olan Sackhere kasabasına hastaneler yaptırdı. Nüfus cüzdanıyla orada yaşadığını kanıtlayan herkes, bu hastanelerden ücretsiz faydalanabiliyordu.

Editör: TE Bilişim