Güney Afrika'nın Pretoria şehrinde birçok kadına tecavüz eden Sello Abram Mapunya hakkında karar verildi.

Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi, 5 yıllık bir süre içinde işlediği bir dizi suç nedeniyle hem 5 kez müebbet hapis cezasına hem de ayrıca bin 88 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca cezaların hepsinin aynı anda işletilmemesine karar verdi. Yani cezalardan biri bitmeden diğerinin infazına başlanmayacak. Böylece mahkeme tecavüzcünün af vb. durumlardan faydalanmasının da önüne geçmiş oldu.

Sello Abram Mapunya, 2014 ile 2019 yılları arasında Atteridgevile, Mamelodi, Olievenhoutbosch ve Silverton'da 55 kadına tecavüz etti. 

33 yaşındaki cani, tecavüz etmeden önce kurbanlarını bıçak, çekiş,  tornavida gibi aletlerle tehdit etti, hatta bazı kurbanlarını bıçakladı. 

Mapunya'nın suçları işlemeden önce kurbanlarını izlediği, haklarında araştırma yaptığı da ortaya çıktı. 

Seri tecavüzcünun kurbanlarını belirledikten sonra çoğunlukla gece 1 ile 4 arasında kurbanlarının evlerine girdiği, tanınmamak için kurbanların yüzüne ışık tuttuğu ve tecavüzden önce yüzlerini battaniyeyle örttüğü belirtildi. Mapunya ayrıca kurbanlarının evlerini de soydu.

Bu nedenle Mapunya'nın kurbanları, seri tecavüzcüyü teşhis edememişti. Mapunya'yı ele veren ise DNA ve parmak izi oldu. 

Yargılamada 11 mağdurun davaya müdahil olurken mahkeme yargıcı, kararı "55 kadına tecavüzden hüküm giyiyorsunuz" diyerek açıkladı. 

Seri tecavüzcünün kurbanları arasında çocuk yaşta olanların da olduğu biliniyor. 

Editör: TE Bilişim