Sri Lanka'da "şeytan çıkarma" ayini sırasında 9 yaşındaki kız çocuğunun dövülerek öldürüldüğü bildirildi. Sri Lanka polisinden yapılan açıklamaya göre, başkent Colombo'ya 40 kilometre uzaklıktaki Delgoda kasabasında düzenlenen "şeytan çıkarma" ayininde bir kız çocuğu öldürüldü. Kötü ruhları kovacağı inancıyla yapılan ritüel sırasında defalarca dövülen 9 yaşındaki kızın annesi ve şeytan çıkardığı iddia edilen kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis Sözcüsü Ajith Rohana, şüpheli annenin "kızının bir iblis tarafından ele geçirildiğine" inandığını ve küçük çocuğu şeytan çıkardığı ileri sürülen bir büyücünün evine götürdüğünü söyledi.

Sözcü Rohana, büyücünün 9 yaşındaki kıza önce yağ sürdüğünü ardından sopayla defalarca vurduğunu aktararak, bilincini kaybeden kızın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini kaydetti. Rohana, halkı bu tür olaylara karşı dikkatli olmaya çağırırken, küçük kıza uygulanan bu ritüelin geçtiğimiz aylarda da bölgede uygulandığını, polisin başka insanların da benzer olaylara maruz kalıp kalmadığını araştırdığını söyledi. 

HİNDİSTAN'DA PROFESÖR ANNE VE BABA 2 KIZINI ÖLDÜRMÜŞTÜ

Geçtiğimiz ay Hindistan'da benzer bir olay yaşanmış, profesör bir baba ve öğretmen bir annenin 27 ve 22 yaşındaki kızlarını dini bir ritüel için kurban etmeleri gündem olmuştu.

25 Ocak pazar gecesi saat 20:00 sularında Hindistan'ın güneyindeki Andrha Paresh bölgesinde yaşayan Padmaja ve Purushottam Naidu'nun evinden çığlık sesleri yükselmeye başlayınca komşular polise haber vermiş, olay yerine giden polis, dans edip şarkı söyleyen bir kadınla karşılaşmıştı. Kadının transa girmiş halinden şüphelenmeleri üzerine, evi kontrol ettiklerinde, kan gölü içinde cansız ve çıplak vaziyette iki genç kızın bedeniyle karşılaşmıştı. 

27 yaşında orman bilimleri enstitüsünde çalışan Alekyha ve 22 yaşında müzik eğitimi alan Sai Divya'nın bedenlerine ulaşılırken, çiftin çocukları olduğu hemen anlaşıldı, ancak genç kızların yüzünde ve vücudunda ezilmeler vardı. Genç kızlar spor yapmak için kullanılan ağırlık aleti dambıllarla dövülmüş, üç başlı bir mızrak ile darp edildikleri anlaşılmıştı. 

YENİDEN DİRİLECEKLERİNE İNANIYORLAR

Polis olayı göz açıp kapayıncaya kadar çözerken, anne Padmaja Naidu doğa üstü güçlere sahip olduğunu söyleyerek polisten 24 saat izin istemiş, bu süre içerisinde çocuklarının dirileceğini, polislerin bekleyip bu mucizeye tanık olmalarını istediğini söylediğinde polisin reddetmesiyle evi bastıkları için ayini yarıda kestiklerini ve evin kapısını açarak iblisleri eve aldıklarını ifade etmişti. 

Editör: TE Bilişim