Soçi'deki petrol deposu drone saldırısıyla hedef alındı: 93 drone düşürüldü

Soçi'deki petrol deposu drone saldırısıyla hedef alındı: 93 drone düşürüldü
Ukrayna'nın Soçi'deki petrol deposuna düzenlediği drone saldırısı ve Rusya'nın Ukrayna'ya füze saldırıları gerilimi artırdı.

Rus yetkililer, Ukrayna’nın Soçi’deki bir petrol deposuna düzenlediği drone saldırısı sonucu yangın çıktığını açıkladı. Saldırı nedeniyle Soçi havalimanı uçuşları geçici olarak durdurdu. Krasnodar Bölge Valisi Veniamin Kondratyev, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir dronun enkazının yakıt tankına çarptığını ve yangını söndürmek için 127 itfaiyecinin seferber edildiğini belirtti.

Rus yetkililer ayrıca, Ryazan, Penza ve Voronej şehirlerinin de hedef alındığını ve Voronej'de bir drone saldırısında dört kişinin yaralandığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı ise gece boyunca hava savunma sistemlerinin 93 Ukrayna dronunu düşürdüğünü, bunlardan 60'ının Karadeniz bölgesinde imha edildiğini açıkladı. Bu gelişmeler, iki ülke arasındaki gerilimi yeniden tırmandırdı.

Öte yandan, Ukrayna’nın güneyindeki Mykolaiv kentinde Rus füze saldırıları sonucu evler ve sivil altyapı ağır hasar gördü. Yerel yetkililer, en az yedi sivilin yaralandığını ve üçünün hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Ukraynalı yetkililer, saldırıda 300'den fazla drone ve sekiz seyir füzesi kullanıldığını iddia etti. 31 Temmuz'da Kiev'e düzenlenen saldırıda en az 31 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Rusya'ya yönelik uluslararası yaptırımların güçlendirilmesi çağrısında bulundu. ABD Başkanı Donald Trump da Rusya'nın eylemlerini kınayarak yeni yaptırımların yolda olduğunu duyurdu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.