Türkiye'nin Somali Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "100'in üzerinde ölü var, 2'si Türk vatandaşı. 100'ün üzerinde de yaralı var" denildi.

Patlamada ölü sayısının daha da artacağından endişe ediliyor. Saldırıyı ise terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.

Saldırı yerel saatle 08:15'te meydana geldi. Somali'nin başkenti Mogadişu'da gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Olayda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı açıklandı. Patlamada iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.

Sabah saatlerinde kalabalık bir otobüs durağına terör örgütü Eş-Şebab mensubu saldırganların patlayıcı dolu araçla bölgeye girdiği, Türk mühendislerin aracının geçişi esnasında bomba yüklü aracın infilak ettirildiği belirtildi.

Patlamada bölgeden geçen otobüslerin içinde bulunan insanlar, öğrenciler, güvenlik güçleri ve 2 Türk mühendis olmak üzere 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 100’ün üzerinde yaralının olduğu ve en yakın hastanelere sevk edildiği belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, polis bölgeyi trafiğe kapattı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Patlama çevredeki iş yerlerinde ciddi hasara yol açtı. Somalili yetkililer, patlamanın özellikle kalabalık ve işlek saatlerde gerçekleştirildiğini düşündüklerini ifade etti.

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Yılmaz, yaralıların birçoğunun Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi.

2017 yılında Somali tarihinde en büyük patlamalardan biri yaşanmış ve 550 kişi hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE'NİN MOGADİŞU BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Somali Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "80'in üzerinde ölü var, 2'si Türk vatandaşı. 100'ün üzerinde de yaralı var. Türkiye'den bir ambulans uçak talep edildi" denildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından Somali'deki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş #Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim