ohns Hopkins Üniversitesi'nin dünya genelinden topladığı verilere göre İtalya bu sayıyla, 64.267 can kaybının yaşandığı İngiltere'yi geride bıraktı ve Avrupa'da en fazla Covid-19 ölümünün kayıtlara geçtiği ülke oldu.

İtalya'da bugüne kadar tespit edilen koronavirüs vakası sayısı da 1 milyon 843 bin 712'e ulaştı. Ülke, salgında vaka-ölüm oranı ve toplam nüfusa oranla can kaybı bakımından dünyanın en ağır tablosunun yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor.

BBC Türkçe'nen Övgü Pınar'ın haberine göre, İmmunoloji Profesörü Antonella Viola, ülkedeki vaka-ölüm oranının seviyesini şöyle açıkladı:

"İtalya'da Covid-19 ölüm oranı yüzde 3.5 seviyesinde, yani her 100 pozitif kişiden 3-4'ü ölüyor. Bu oran aşırı derecede yüksek. Fransa'da aynı oran yüzde 2.4, ABD'de yüzde 1.9, Almanya'da yüzde 1.6 seviyesinde."

Koronavirüs pandemisinin tespit edildiği ilk Batılı ülke olan İtalya'da ölümlerin büyük kısmı ilk 3 ayda meydana geldi. Yaz aylarında yeni vaka ve ölümlerde büyük düşüş görülürken sonbahardan itibaren salgın eğrisi yeniden ve hızla yükselişe geçti. Ülkede son haftalarda özellikle ölüm oranının yüksek olmasının nedenleri tartışılıyor.

Editör: TE Bilişim