Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ahmet Kaya'nın Paris'te Pere-Lachaise'deki mezarını ziyaret etti. Kaya'nın mezarına çiçek bırakan Kalın, mezarın başında kısa bir süre dua okudu.

Kalın, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vefat yıl dönümünde Kaya'yı mezarının başında tekrar rahmetle, minnetle yad ettiğini söyledi.

Ahmet Kaya'nın sazıyla, sözüyle ve şiiriyle her zaman hakkın, haklının yanında olduğunu belirten Kalın, şöyle konuştu:

"Yeri geldi bu ülkenin namuslu solcularını, sağcılarını savundu. Yeri geldi 28 Şubat'ta başörtüsü mağduru olan bayan kardeşlerimizi savundu. Yeri geldi, yine 28 Şubat sürecinde bir şiir okuduğu için hapse mahkum edilen Cumhurbaşkanımızı Pınarhisar'a uğurlayan o kutlu topluluk içerisinde yer aldı."

Tepki Fransa'dan geldi

Objectif21 Derneği başkanı Tahsin Tek’den Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'a tepki geldi.

Tahsin Tek sosyal medya hesabından” PKK’lı Ahmet Kaya’ya Saray’dan sürpriz ziyaret..! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Paris’teki Père-Lachaise mezarlığında yatan “Şerefsizlerin Ülkesi Diyen...Apo Yu Özledim Diyen Pkk’lı Ahmet Kaya’nın Mezarına Çiçek Koyup Dua Ettiler”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kalın ve Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa beyden acilen Fransa'nın Carcassonne kentindeki Türk Şehitliği'nde ziyaret Edip dua etmelerini bekliyoruz.!” dedi.

Editör: TE Bilişim