Habererk/ Lokman Happani/Kilis 

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç isyanla birlikte ülkenin bir çok yerinde çatışmalar meydana geldi. 8 yıl içinde 1 milyona yakın insan hayatını kaybederken milyonlarca insan ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.  Özellikle  son 5 yıl içinde DAEŞ terör örgütü ve YPG tarafından  binlerce insanın ölmesine neden olmuştu. 

2016 yılında Türkiye’nin başlattığı Fırat Kalkanı harekatı ile DAEŞ’ın başlangıcının sonu olmuş,  Bölge terör örgütlerinden temizlenmesiyle birlikte ÖSO ve Esad güçleri bölgede üstünlük sağladı. Zaman zaman aralarında çıkan çatışmalarda ise her iki tarafta bir birlerinden esirler elde ettiler. 

El  Bab’ın  güneyinde Esad ile ÖSO esir takasına girdi

Fırat kalkanı ile özgürleştirilen Elbab hapishanesinde tutuklu bulunan Esad askerleri ile Esad elinde bulunan ÖSO güçlerine ait esirler yapılan görüşmeler neticesinde Elbab kasabasının güneyinde bir araya geldi. Her iki tarafta 30 esiri buluşma noktasına getirdiler. Geniş güvenlik önlemleri arasında otobüslerle kontrol noktasına getirilen esirler Sultan murat tümeni mücahitleri aracılığıyla Fehim İssa komutan nezaretinde esir değişimi yapıldı. 
 

Editör: TE Bilişim