Suriye'de, rejime bağlı güçlerin ülke genelinde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 23'ü çocuk, 17'si kadın 108 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nce (SNHR)  yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda Halep'te 35, başkent Şam'ın banliyölerinde 29, Humus'ta 16, Dera kentinde 15, İdlib'te 5, Deyru'z Zor'da 4, Hama ve çadırkentlerde ikişer olmak üzere toplam 108 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, SNHR'nin verdiği ölü sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Suriye resmi makamları, güvenlik güçlerinin Şam'ın Adra kasabasında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, Humus ve Halep'te de "teröristlere" ait çok sayıda aracı imha ettiğini aktardı.

Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden(LCC) yapılan açıklamada ise rejim güçlerinin başta Halep olmak üzere kuzeydeki birçok kente "Varil bombası'yla" saldırdığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim