İç savaşın şiddetlenerek devam ettiği Suriye'de, Beşar Esad yönetimi Türkiye ile sınır sorununu yeniden gündeme taşımaya başladı. İ

ANTAKYA'YI SURİYE SINIRINDA GÖSTERDİLER

İskenderun Sancağı olarak isimlendirilen Antakya ve çevresinin Suriye'ye ait olduğuna dair haber ve yorumlar basında artış gösterirken, resmi haber ajansı SANA, dün bölgeyi Suriye sınırları içinde gösteren bir harita yayımladı. Hatay'ın 1939'da anavatana katılmasından sonra uzun süre dile getirilen sorun, geçtiğimiz yıllarda tanık olunan Türkiye-Suriye yakınlaşması sırasında gündemden kaldırılmıştı. Suriye'de 2,5 yıldan fazla bir süredir devam eden krizin siyasi çözümü için çabalar sürerken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cenevre 2 konferansına katılabileceklerinin sinyallerini verdi. Financial Times gazetesine konuşan Ruhani, "Avrupalılarla müzakerelerimiz devam ediyor. Konferansa katılacak olursak, doğal olarak oradaki herkesle görüşeceğiz" dedi. Ruhani, Esad'ın görevinde kalıp kalmayacağıyla ilgili soruyu ise, "Suriye'nin geleceğini tahmin edemem. Halk kimi seçerse bu tercihe razı olunmalı" şeklinde cevapladı.

LÜBNAN YİNE GERGİN

Suriyeli muhaliflerin yaptığı açıklamaya göre, Halep yakınlarında rejim güçlerinin düzenlediği bombalı saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti. Muhalif kaynaklar, saldırılarda varil bombasının kullanıldığını iddia etti. İç savaştan direkt şekilde etkilenen Lübnan'da ise, kuzeydeki Trablus kenti Nusayri ve Sünniler arasında çatışmalara sahne oldu. Kentteki Sünni ağırlıklı Bab Tabbane Mahallesi ile Nusayrilerin çoğunlukta bulunduğu Cebel Muhsin bölgesinde karşılıklı açılan ateş sonucu en az 4 kişi öldü.

Editör: TE Bilişim