Adalet Bakanı Alfonso Bonafede, serbest bırakılan hükümlülerin cezaevine geri gönderilebileceğini açıkladı.

Bonafede, ülkede görülen vaka sayısındaki azalmaya dikkat çekerek, "Son dönemdeki sağlık gelişmeleri ışığında, hakimler yüksek güvenlikli cezaevlerindeki hükümlülerin tahliyelerini yeniden değerlendirebilecek" dedi.

Mafya cinayetine kurban giden savcı Giovanni Falcone'nin kız kardeşi Maria Falcone, İtalyan basınına verdiği bir demeçte bu kişilerin hiç tahliye edilmemiş olması gerektiğini savunarak, "Cezaevinde ve izole olarak tutulmalılar" şeklinde açıklama yaptı.

Dünyada salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da cezaevlerindeki tedbirlere karşı mart ayında isyan çıkmıştı.

Bununla birlikte, 70 yaş üzerinde olan ve başka hastalıkları bulunan hükümlülerin Covid-19'a yakalanmamaları için tahliye edilmelerine karar verilmişti. Düzenleme kapsamında mafya üyesi olma suçlamasıyla hüküm giyen 376 kişi de serbest bırakılmıştı. Tahliye edilenlerin arasında çok sayıda cinayetten hüküm giyen mafya yöneticilerinin de bulunması hem mağdur ailelerin hem de kamuoyunun tepkisini toplamıştı.

Editör: TE Bilişim