Taliban'ın Afganistan'da hakimiyeti sağlamasının ardından Pencşir Vadisi'nde direniş harekete örgütlenmeye başlamıştı. Taliban, direniş hareketin kırmak için Pencşir Vadisi'ne doğru ilerlediğini açıkladı.

Taliban karşıtı koalisyonun toplandığı, Kabil'e yaklaşık 160 kilometre uzakta bulunan Pencşir için Taliban'dan açıklama geldi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Taliban, 'yüzlerce savaşçısının', Afganistan'ın henüz grup tarafı+ndan kontrol edilmeyen birkaç bölgesinden biri olan Pençşir Vadisi'ne gittiğini söyledi.

Taliban, Arapça Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'İslam Emirliği'ne bağlı yüzlerce Mücahid, yerel devlet yetkililerinin bölgeyi barışçıl bir şekilde teslim etmeyi reddetmesinin ardından, onu kontrol etmek için Pençşir eyaletine doğru ilerliyor' dedi.

Buradaki direniş hareketini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amrullah Salih ve 'Pencşir Aslanı' olarak anılan Ahmed Şah Mesud’un 32 yaşındaki oğlu Ahmed Mesud yönetiyor.

Yönetimi fiilen Taliban'a kaptıran Afganistan hükümetinin son emrinin pek çok ağır silahın bu vilayete taşınması olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amrullah Salih, Taliban'a karşı direnişin fitilini geçtiğimiz günlerde ateşlemişti.

Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Salih, Pencşir vilayetine geçmiş ve tabiri caizse Taliban'a meydan okumuştu.

Editör: TE Bilişim