Dünya, bir yandan yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüs pandemisine, diğer yandan pek çok ülkeye yayılan ırkçılık protestolarına kilitlenmişken, Tayland'da da bolca eleştirilen yaşam biçimiyle şaşkına çeviren Kral Rama X tartışılıyor.

Tayland, corona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele edip, tüm ülkede sosyal izolasyon uyguladığı zamanda 20 cariyesi ile Almanya'ya kaçan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, kendini lüks bir otele kapatınca gündem yaratmıştı.

Daha sonra da (Rama X) olarak da adlandırılan dünyanın tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn’un, 20 cariyesini ordu mensubu yaptığı ileri sürülmüştü.

Alman medyasında yayınlanan habere göre, Vajiralongkorn’un cariyelerine rütbe de verdiği ortaya çıkmıştı. Kralın bu hamlesinin ülkede büyük tepkilere neden olmuştu.

67 yaşındaki Tayland Kralı, seyahat yasakları sürmesine rağmen nisan ayında ülkesine dönmüş, buradaki işlerini hallettikten sonra, yeniden kendini lüks otele kapatmıştı.

Almanya'da tüm eğlence mekanları kapalıyken, Grand Hotel Sonnenbichl'in uygulamanın dışında kalması tartışmalara neden olmuştu. İşletmenin otel statüsünde çalışmadığı açıklaması yapılmıştı.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Almanya'da tartışılmaya devam ediyor. Tayland Kralı'nın bu ülkedeki karantina kurallarını çiğneyerek son 10 gün içerisinde uçağıyla Almanya'nın Dresden, Leipzig ve Hannover kentlerini ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Tatillerinde özellikle Almanya'yı tercih eden Tayland Kralı Münih'te Grand Hotel Sonnenbichl'i tercih etmişti. Tayland Kralı, koca bir katılını "zevk oteline" çevirdiği Grand Hotel Sonnenbichl yakınlarında, haremiyle birlikte görüntülenmişti.

Tayland Kralı'nın hem ülkesinin başında olmayarak zamanının çoğunu ülke dışında geçirmesi, hem de pandemi sırasında kendini cariyeleriyle otele kapanması, tayland halkını kızdırdı.

Tayland Başbakanı Prayuth Çan-oça, önceki gün yaptığı açıklamada, siyasi aktivistleri monarşiyi eleştirmemeleri konusunda uyardı. Kralın, kraliyet ailesini koruyan yasa uyarınca kimseye dava açmasını istemediğini söyleyen Başbakan, “Eskiden, ceza kanununun 112. maddesi sayesinde çok fazla sorun yaşamıyorduk. Ancak şimdi kralımız nazikçe 112. maddenin kullanılmasını istemiyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim