TBMM Başkanı Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi'ni açtı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi'ni açtı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TİKA ve Srebrenitsa Anıt Merkezi'nin ortak projesi olan Srebrenitsa Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bosna Hersek'te TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Müze, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Srebrenitsa Anıt Merkezi'nin ortak projesi olarak, soykırımın yaşandığı eski akümülatör fabrikasında hayata geçirildi.

Açılışa, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Denis Becirovic ve Hırvat üyesi Zeljko Komsic de katıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, müzede soykırım kurbanlarına ait eşyaları, savaştan kalma videoları ve fotoğrafları inceledi, anı defterini imzaladı. Türkiye'den gelen bir heyet ve diğer Bosna Hersekli yetkililer de açılışta hazır bulundu.

Müze, soykırım kurbanlarının anısını yaşatmayı amaçlıyor. TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya paylaşımında, müzenin Srebrenitsa Soykırımı'nın unutulmaması için önemli bir adım olduğunu, yaşanan acıların tekrar etmemesi için insanlığın ortak hafıza mekanlarından biri olacağını belirtti. Kurtulmuş, TİKA, Srebrenitsa Anıt Merkezi ve projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.

239918-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.