TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük’ün anıt mezarlarını ziyaret etti.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, KKTC’yi ziyaret ediyor. Yıldırım, ilk olarak Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine ziyarette bulundu. Küçük’ün kabrine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan Yıldırım, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Türkiye ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinden sonra, anıt özel defterini imzaladı. Yıldırım, anıt defterine şu ifadeleri yazdı:

“Aziz lider Dr. Fazıl Küçük. Kahraman Kıbrıs Türk halkının dirayetli ve özverili önderliğinizde sürdürdüğü şanlı mücadelenin eseri olan KKTC’ye Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak gerçekleştirdiğim ziyaret vesilesi ile karşınızdayım. Bu mücadelede ebediyete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarınızın eşsiz katkılarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilinciyle geçmişte olduğu gibi bundan sonra da KKTC’nin ve Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edecektir. Ruhunuz şad olsun”

RAUF DENKTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET

TBMM Başbakan Yıldırım, daha sonra KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın kabrini ziyaret etti. Yıldırım, anıt mezara çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Yıldırım, Denktaş’ın mezarı başında dua etti.

TBMM Başkanı Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ile Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret edecek.

(Emir Abdurrahman Bulut/İHA)
Kaynak: iha