Habererk/ Lokman Happani/

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mayıs 2018 günü Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurdurmayacaklarını bu kapsamda yakında Tel Rıfat bölgesine gireceklerini açıklamasından 45 gün sonra Tel Rıfat için hazırlıklar tamamlandı. 

Zeytindalı harekatı ile Afrin'i terör örgütü PKK/YPG'den temizleyen TSK ve ÖSO güçleri, Tel Rıfat için son hazırlıkları yapıyor. 

Bir çok bölgeden gönderilen, ZPH, Tank, Obüs, Çoknamlulu roketatar bataryaları ile askeri personel ve mühimmat tırları geçtiğimiz gün Öncüpınar sınır kapısından geçerek, Tel Rıfat bölgesindeki belirlenen noktalara konuşlandılar. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ÖSO güçleri de askeri hazırlıklarını tamamlayarak operasyon için eksikliklerini giderdiklerini belirttiler. 

ESAD ve Rus askerleri çekildi

Zeytindalı harekatı ile ağır darbe alan PKK/YPG güçleri Tel Rıfat için Mart ayında Esad güçleri ile anlaşma yaparak bölgeye girmelerini sağlamış ve bölgede Esad ve Rus askerleri devriye atmışlardı. 

Rusya Devlet başkanı Vilademir Putin'in Esad ile yaptığı görüşme sonrası,  Esad ve Rus askerleri Mayıs sonu bölgeden çekildi. 

5 Koldan operasyon 
 
TSK Zeytindalı harekatında olduğu gibi Tel Rıfat bölgesine 5 koldan operasyon düzenleyecek.

Güneyden Asy, Skayh, batıdan Barad ve Jabul, kuzeyden Maranaz, kuzey doğudan ise Mari ve Kassar bölgelerinden, PKK/YPG'nin elinde bulunan Tel Rıfat bölgesi kuşatma altına alınarak operasyon başlayacak. 

Yerel kaynaklar operasyonun hafta sonu veya önümüzdeki hafta başı başlayacağını belirtirken, bölgenin düz arazi ve yazın başlamış olmasından dolayı kısa sürede sonuçlanacağını söylediler. 
 

Editör: TE Bilişim