Terör örgütü DEAŞ, bir kez daha Kerkük’teki bir polis kontrol noktasına silahlı saldırı düzenledi. Terör saldırısında 1 polis hayatını kaybetti, 2 polis ise yaralandı.

Terör örgütü DEAŞ’ın bugün Irak’ın Kerkük kentindeki bir polis kontrol noktasına silahlı saldırıyla hedef aldığı duyuruldu. Irak Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kerkük’ün güneyindeki Riyad nahiyesi yakınlarında Irak federal polis gücüne ait bir kontrol noktasına DEAŞ mensuplarınca silahlı saldırı düzenlendiği aktarıldı. Terör saldırısında 1 polisin öldüğü, 2 polisin ise yaralandığı bildirildi.


DEAŞ’A YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI


Irak federal polis gücünden Haydar Matori, Kerkük’ün güneyinde DEAŞ unsurlarına yönelik geniş çaplı operasyon başlattıklarını açıkladı. Iraklı yetkili Matori, operasyona Irak ordusunun da katıldığını belirterek özellikle güvenlik zafiyetinin bulunduğu bölgelere odaklanacaklarını kaydetti. Matori, DEAŞ mensuplarının daha çok 4-7 kişilik lokal gruplar halinde güvenlik güçlerine saldırdıklarını ve sonrasında kırsal bölgelerde gizlendiklerini aktardı. Matori, operasyonun iki gün süreceği ifade etti.

TERÖRDEN ARINDIRILMIŞTI


Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014’te Irak’ın Musul, Selahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirdi ancak bu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Irak’ın DEAŞ’tan temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde terör saldırıları hala devam ediyor.

​​​​​​​

Editör: TE Bilişim