Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı için "Bizim Suriye'nin doğusunda DEAŞ'ı yenmek için verdiğimiz savaştan uzaklaşmalara yol açtı" diye konuştu.
Ortadoğu turundaki ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuveyt'te yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı için "Bizim Suriye'nin doğusunda DEAŞ'ı yenmek için verdiğimiz savaştan uzaklaşmalara yol açtı" dedi.

Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı'nın Suriye'nin doğusundaki terör örgütü YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu DSG birliklerinin Afrin'e kaymasına yol açtığını dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi Ankara'dan gelen sert mesajlara rağmen "Türkiye'nin güvenlik endişesini anlıyoruz" açıklaması yapmıştı. Tillerson SDG ile işbirliğinin süreceğini söylerken, terör örgütü PYD için 8 milyon dolar bütçe ayırdıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tillerson’u Perşembe akşamı kabul edecek. ABD’li bakan ertesi gün de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında ABD'ye "Sert karşılık veririz diyenler, Osmanlı tokadı yememiş. Biz teröristleri vururken orada olmayın" mesajı vermişti. 

Editör: TE Bilişim