Trump, ne kadar çok test yapılırsa o kadar vaka çıktığını söyleyerek, “Test yapmak iki ucu keskin bir kılıç…Ekibime testleri ağırdan alma talimatı verdim” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde korona virüsü nedeniyle 120 bine yakın kişinin ölmesine rağmen ‘vaka sayılarının artmaması için test sayısını azaltma talimatı verdiğini’ söyledi. Trump, korona virüsünü de Asyalılara karşı ırkçı bir ifade kullanarak ‘kung flu’ diye niteledi.

Salgın nedeniyle ara verdiği seçim kampanyasını üç ay sonra yeniden başlatan Trump, ‘beyaz Amerika’nın kalbi ve kendisinin oy depolarından biri sayılan, 100 yıl önce siyahlara karşı bir katliama sahne olmuş Oklahoma’nın Tulsa kentinde destekçileriyle biraraya geldi. Trump, beklenenden az sayıda kişinin katıldığı mitingde, hem korona virüsü hem de ABD’de yükselen ırkçılık karşıtı protestolar hakkında tartışmalı açıklamalar yaptı.

"25 MİLYON KİŞİYE TEST YAPTIK"

ABD Başkanı, uzmanların korona virüsü salgınını kontrol altına almanın en önemli yöntemi olarak gördüğü testleri azaltma talimatı verdiğini itiraf etti. “Biliyorsunuz, test yapmak iki ucu keskin bir kılıç” diyen Trump, ABD’de şu ana dek 25 milyon kişiye test yapıldığını söyleyip şöyle devam etti: “Kötü tarafı şu: Bu kadar çok test yaptığınızda, daha fazla kişi, daha fazla vaka bulacaksanız. Dolayısıyla, ekibime ‘Lütfen testleri ağırdan alın’ talimatı verdim.”

Trump, çok fazla test yapılmasını eleştirerek “Test yaptılar, test yaptılar… Ne olduğunun farkında olmayan kişilere bile test yaptılar… Burada 10 yaşında genç bir adam var. Nezle. 15 dakikada iyileşecek! Durum bu” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim