ABD Başkanı Donald Trump, çıkmaması için yoğun çaba gösterdiği 'Ateş ve Öfke: Trump'ın Beyaz Sarayı'nın İçinden' adlı kitaba öfke kustu.

Kitabın yazarı Michael Wolff'u 'tam bir ezik!' olarak tanımlayan ABD Başkanı, Twitter hesabından arka arkaya mesajlar paylaştı.

Kitapta yer alan 'akli dengesinin yerinde olmadığı' yönündeki satırlara kızan Trump, "Hayatım boyunca en değerli iki varlığım akli dengem ve gerçekten zeki olmak. Yoz Hillary Clinton da bu kartları güçlü bir şekilde oynamaya çalıştı ve herkesin bildiği gibi yok oldu gitti. Çok başarılı bir işadamıydım ve en tepedeki TV yıldızı oldum. Ve ilk denememde ABD başkanı oldum. Bu sadece zekayı değil, çok istikrarlı bir dehayı da gösteriyor" diye yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün akşam Trump'ın akıl sağlığının yerinde olduğunu söylemişti.

Planlanandan dört gün önce piyasaya sürülen 'Ateş ve Öfke: Trump'ın Beyaz Sarayı'nın İçinden', ilk gün yok sattı. Kitapçıların önünde uzun kuyruklar oluşurken, raflara konulan kitaplar anında tükendi.

Daha önce de kitabı eleştiren tweetler paylaşan Trump, yazar Wolff ile hiç konuşmadığını savunuyor. Yazar Wolff ise, ABD lideri ile görüştüğünü söylüyor.

Kitapta Trump'ların özel hayatından Beyaz Saray koridorlarına kadar çok sayıda sansasyonel bölüm bulunuyor. ABD Başkanı'nın çevresindeki çok sayıda insanla röportaj yapan Wolff, çevresindeki insanların Trump'ı bir çocuk gibi gördüğünü belirtiyor.

Editör: TE Bilişim