İran'daki hükümet karşıtı gösteriler 7'inci gününe girerken ABD Başkanı Trump Twitter'dan İran'daki olaylara ilişkin paylaşımlarını sürdürüyor.

'Büyük saygı duyuyorum'

Trump son Twitter mesajında "Yozlaşmış iktidarı geri almaya çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz" dedi.

 ​Trump'ın mesajı, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 'doğru zaman geldiğinde ulusa sesleneceği' yönündeki açıklamasında "gönderme" şeklinde yorumlandı. 

Hamaney ülkedeki gösterilere ilişkin ilk açıklamasında "Son günlerde İran'ın düşmanları birleşti ve İslam Cumhuriyeti'nde karışıklık yaratmak için para, siyaset, silah ve istihbarat gibi farklı araçları kullandı" demişti.

İran'da hayat pahalılığına karşı Meşhed kentinde başlayan gösteriler rejim karşıtı nitelikler kazanarak diğer kentlere de yayıldı ve çatışmaların da yaşandığı eylemlerde bugüne kadar 23 kişi hayatını kaybetti. 

Bir Avrupa vatandaşı gözaltında

Diğer taraftan yarı resmi haber ajansı Tasnim, İran'ın Luristan eyaletinddeki Burucerd kentinde  bir Avrupalı'nın gözaltına alındığını duyurdu. 

Ancak gözaltına alınan kişinin milliyeti açıklanmadı.

Kentteki yerel yargı yetkilisi Hamidreza Abolhassani " Bir Avrupalı Burucerd'de gözaltına alındı. Bu kişi Avrupalı istihbarat kurumlarınca eğitilmiş ve eylemcilere liderlik ediyordu" dedi.

Editör: TE Bilişim