Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluk halinin devamı üzerine gerilimin dozunu tırmandıran ve ekonomik yaptırım kararları alan Beyaz Saray, son kabine toplantısında yeni yaptırımlar dillendirdi.

Bloomberg’in haberine göre; toplantı sonrasında konuşan Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın Erdoğan’ı kastederek “Birisini bir yerden çıkartmak konusunda yardıma ihtiyacı vardı, bana geldi. Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı” dediğini ve yaptırımları sorduğunu aktardı.

Mnuchin, “Brunson’ı çabucak serbest bırakmazlarsa yapmayı planladığımız daha çok şey var” diye konuştu.

Trump’ın bahsettiği ‘birisi’ Ebru Özkan mı?

Washington ile Ankara arasında rahip Brunson’ın serbest bırakılmasına karşılık Halkbank dosyalarının kapatılması talepli bir pazarlık yapıldığı ileri sürülmüştü.

Bununla birlikte Erdoğan’ın İsrail’de tutuklu Ebru Özkan’ın tahliyesi için Trump’tan yardım istediği ve takas için anlaşmaya varıldığı, Özkan tahliye edilirken Brunson’ın ev hapsine çıkarılması üzerine krizin patlak verdiği de iddia edilmişti.

Erdoğan da Özkan’ın Türkiye’ye dönebilmesi için ABD’den yardım istediklerini doğrulamış ancak karşılığında Brunson’ın serbest bırakılması gibi bir söz verdiği iddiasını ise yalanlamıştı.

Editör: TE Bilişim