Hazine Bakanı Steve Mnuchin, Trump’ın WTO’dan ayrılmak istediği konusundaki haberin alındığı şeklindeki bir soruya "Başkan Trump’ın, ABD’nin Dünya Ticaret Teşkilatı’ndan ayrılmak istediğini söylemek bir abartıdır" diye cevap verdi. Mnuchin, Trump’ın WTO ile ilgili kaygılarının bulunduğunu ve adil olmayan yönlerinin olduğunu düşündüğünü söyledi.

Axios, WTO konusunda konuştuğu zaman yardımcılarının Trump’ı geri çektiklerini, ancak dört kaynağın bu siyasi süreci ciddiye almadıklarını söyledi.

BAŞKAN TRUMP DÜNYA TİCARET TEŞKİLATI’NDAN HOŞLANMIYOR

Axios, birkaç üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin, Trump’ın WTO’dan çıkmak istediğini söylediğini belirterek, bir yetkilinin Trump "Yüz defa WTO’dan çıkmakla tehdit etti. Bu bizi ülke olarak oyuyor" dediğini yazdı. Aynı kaynağın, "Bu teşkilat tarafından iğfal ediliyoruz. Niye bu teşkilatın içinde olduğumuzu bilmiyorum. Dünya Ticaret Teşkilatı ABD’yi zarar ettirmek için kurulmuş" dediğini aktardı.

Dünya Ticaret Teşkilatı Sözcüsü Keith Rockwell ise iddia üzerine yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin hiçbir yetkilisinden böyle bir açıklama duymadıklarını belirterek "Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz bir konuda spekülasyon yapmayacağız" dedi.

Kaynak: iha