Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından TSK Ceylanpınar İlçesi sınırında bulunan duvarlar kaldırıldı. Rasulayne doğu ve batı tarafından girmeyi planlayan TSK bölgeye çok sayıda yığınak yaptı. Operasyonun öncelikli hedefi YPGG/PKK unsurlarının yığınaklarının imhası halkın güvenliğinin sağlanması hedeflenmekte. 
 ÖSO’nun ise Akçakale karşısındaki Aynel arap
Arap bölgesine girerek Rasüleyn ve Aynel arap cephesinin birleştirileceği operasyon aynı anda eş zamanlı başlayacağı öğrenildi. 

ÖNCEDEN BELİRLENEN HEDEFLER İMHA EDİLECEK 
TSK uzun süredir gerek yerel kaynaklardan gelen istihbarat ve gerekse İHA ve SİHA'lardan alınan görüntüleri izleyerek önceden belirlenen YPG/PKK mevzileri silah ve mühimmat depoları tüneller imha edilecek. Hazırlıkların tamamlandığı operasyonun ise 24 saat içerisinde başlayacağı bildirildi. 

AKÇAKALE VE CEYLANPINAR’A 112 VE SAĞLIK PERNONELİ TAKVİYESİ 
Fırat'ın Doğusuna yapılacak olan operasyonlar için Zeytin dalı harekatında olduğu gibi tüm ayrıntılar gözden geçirildi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 112 sağlık çalışanları uzman doktorlar ve normal ve zırhlı 112 ambulansları Akçakale ve Ceylanpınar'a sevk edilerek seyyar acil müdahale  bölgeleri kuruldu. 
 

Editör: TE Bilişim